HLASOVANIE RESPONDENTOV VO 4. ROČNÍKU CENA VEREJNOSTI 2012 BOLO UKONČENĚ 

Hlasovalo sa od  17. 09. 2012 do 14. 10. 2012. Víťazom súťaže sa stane stavba, ktorá 14.10. 2012 do 23.59  hod. získala najvyšší rating, teda s hodnotou blížiacou sa k číslu 5. Výsledné ratingy budú vyhlásené v rámci Gala večera STAVBA ROKA 2012, 15. novembra 2012 o 18:30 v bratislavskom Mestskom DPOH. Televízny záznam si môžete pozrieť 24. novembra o 20.00 na STV 2. Ďakujeme, že ste sa zúčastnili hlasovania.

najhoršia Hlasujte: najlepšia
1 2 3 4 5
Rating: 4.56
19. Hotel ROCA, Košice
rekonštrukcia
Košice, Južná trieda 117

Autori architektonického riešenia:
doc. Ing. arch. Juraj Koban
Ing. arch. Štefan Pacák
Projektant architektonickej časti:
KOPA, s. r. o.
Projektant stavebnej časti:
Ing. Maroš Motýľ
Hlavný zhotoviteľ:
SOLIDSTAV
Hlavný stavbyvedúci:
Ing. Juraj Šulík
Stavebník:
BUILDINGS CITY, s. r. o.
Dozorná činnosť:
Ing. Slavomír Šulkovský
Stavebné náklady bez DPH:
2,10 mil. €

Novootvorený ľahko dostupný individuálnou, ako aj hromadnou dopravou košický Hotel ROCA ponúka ubytovanie v niekoľkých typoch plno klimatizovaných izieb  a apartmánov  s  bezplatným internetovým pripojením v každej izbe či apartmáne. Je ideálny pre krátkodobé, ako aj dlhodobé pobyty v Košiciach. K dispozícii je i hotelové  parkovisko.
Dômyselné vydarené architektonické riešenie vychádza z existujúceho stavu pôvodnej stavby a novostavby prístavby.  Dôraz je kladený predovšetkým na skvalitnenie  materiálového riešenia a na úpravu dispozície pre nový účel tejto stavby prechodného ubytovania. V ubytovacej časti je 114 lôžok,  z toho dva 2-lôžkové apartmány,  jeden  2-lôžkový apartmán bezbariérový,  54  2-lôžkových  izieb (2. NP – 4. NP). Na 1. NP je hotelová hala, lobby bar,  reštaurácia,  salónik. Kongresová časť je pre 184 účastníkov. Má 5 podlaží, z toho 1 PP a 4 NP.  Vstup do hotela z areálu BUILDINGSCITY zostal zachovaný,  umožňuje prístup k recepcii penziónu aj schodisku. Vstup do hotela  z Južnej triedy je prepojený s novovytvorenou recepciou a lobby barom. Exteriér hotela - kombinácia omietky a rámových konštrukcii s natiahnutou sieťovinou s potlačou na existujúcej pôvodnej stavbe  a fasádnych sendvičových panelov na prístavbe, výplne otvorov sú v hliníkovom ráme.

V pôvodnej stavbe hotela je existujúci nosný konštrukčný systém zachovaný v plnom rozsahu -  nosné obvodové tehlové murivo a železobetónové monolitické stĺpy. Nosná konštrukcia prístavby -  zvislou sú  oceľové stĺpy a vodorovnou oceľová konštrukcia z jaklových profilov. Obvodové konštrukcie – pôvodné murivo hrúbky 450 mm dodatočne zateplené silikátovou omietkou a maľbou. V časti prístavby je obvodový plášť zo sendvičových panelov s tepelnou izoláciou na báze polyuretanu. Na pôvodnej stavbe hotela - oprava strešného plášťa.  V časti prístavby je strecha  z montovaných sendvičových strešných panelov.