HLASOVANIE RESPONDENTOV VO 4. ROČNÍKU CENA VEREJNOSTI 2012 BOLO UKONČENĚ 

Hlasovalo sa od  17. 09. 2012 do 14. 10. 2012. Víťazom súťaže sa stane stavba, ktorá 14.10. 2012 do 23.59  hod. získala najvyšší rating, teda s hodnotou blížiacou sa k číslu 5. Výsledné ratingy budú vyhlásené v rámci Gala večera STAVBA ROKA 2012, 15. novembra 2012 o 18:30 v bratislavskom Mestskom DPOH. Televízny záznam si môžete pozrieť 24. novembra o 20.00 na STV 2. Ďakujeme, že ste sa zúčastnili hlasovania.

najhoršia Hlasujte: najlepšia
1 2 3 4 5
Rating: 4.72
21. Mestské vily Búdková, Bratislava
novostavba
Bratislava, Hriňovská 9

Autori architektonického riešenia:Ing. arch. Peter Jančo
Ing. arch. Eva Jančová, PhD. 
Ing. arch. Martina Pintérová
Projektant architektonickej časti:BRUMI UNO CONSULTING, spol. s r. o. Projektant - statika stavby:Ing. Kamil MolnárHlavný zhotoviteľ:SkyBau, s. r. o., člen skupiny Skanska Hlavný stavbyvedúci:Miroslav Hajnal
Bc. Ján Čerňanský
Stavebník:Bratislavská investičná a. s.Dozorná činnosť:Ing. Peter KováčStavebné náklady bez DPH:17,940 mil. €

Mestské vily Búdková  s 58 bytovými jednotkami  - 2-, 3-, 4- a 5-izbové -  sa nachádzajú v rezidenčnej štvrti Horský Park  v tichom, nerušivom prostredí uprostred zelene poblíž Starého mesta. Výmery bytov sa pohybujú od 70,15 m2  do 244,35 m2.  Každému bytu patrí aj  balkón rôznej výmery a pivničná kobka.
Mestské vily sú obytným komplexom na úrovni zodpovedajúcej funkčným požiadavkám stavebníka  a priestorovým nárokom lokality v tomto atraktívnom priestore.  Zvolenú kompozíciu charakterizuje: - zvýraznenie kvality obytného prostredia a prírodný fenomén prostredníctvom solitérnych obytných budov – mestských víl - v zeleni, – kompaktná forma hmoty jednotlivých víl,  – logická artikulácia hmoty v typických polohách, – jasná hierarchia artefaktov s dominantným akcentovaním prírodných prvkov. Priestorovú kvalitu riešenia zdôrazňuje kultivované architektonické stvárnenie  víl, ako aj vysoká kvalita použitých materiálov a architektonických detailov.
Základným znakom bezpečnosti prevádzky je organizácia vstupov. Dominantné sú vstupy do obytných priestorov. Separátne je riešený vstup do suterénnej úrovne s parkovaním a garážovaním.  Parkovanie je  na teréne a v garážach na pozemku investora s kapacitou 125 miest.
Zvislé nosné konštrukcie -  monolitické železobetónové stĺpy, vnútorné železobetónové steny tvoriace stužujúce jadrá pri schodiskách a výťahoch a steny ako súčasť obvodového plášťa. Vodorovné nosné konštrukcie -  monolitické bezprievlakové železobetónové dosky. Obvodový plášť – murovaný z tehloblokov so zateplením + obklad z plnej pálenej keramickej tehly.  Strešná krytina -  jednoplášťová plochá strecha. Okná, zasklené steny: drevené profily, bezpečnostné sklo. Podlahy: parkety, kamenná dlažba. Balkóny: gressová dlažba, zábradlie z bezpečnostného skla.
Byty  sa predávajú ako holobyt. No je aj možnosť ukončenia v štandarde. Vybavenie pozostáva z kvalitných materiálov - protipožiarne vchodové dvere, drevené okná s dvojizolačným sklom, príprava na hliníkové žalúzie, príprava pre kuchynskú linku, nerezové zábradlia na balkónoch kombinované sklom. Vily sú zateplené 120 mm minerálnou vlnou. Na fasáde sú použité kvalitné obkladové materiály - tehlový obklad, fasádny sokel je zo štiepaného kameňa. Vily majú samostatné nízkotlakové  plynové kotolne a byty  samostatné meranie tepla, vody a elektriny. Príprava teplej úžitkovej vody je zabezpečená samostatne pre každý byt, a to v bytovej výmenníkovej stanici. Prístup do niektorých bytov je priamo z výťahu.
Stavebník a architekt vrchovato využili a zveľadili lukratívnu lokalitu a pozemok stavbou nadštandardnými   bytovými domami vilami   ich vydareným hmotovo-priestorovým architektonickým riešením a dispozičným riešením bytov s použitím len vysoko kvalitných stavebných materiálov a výrobkov. Nezaostával ani zhotoviteľ kvalitou stavebnej realizácie.