Partneri ročníka 2014

 HLASOVANIE RESPONDENTOV V 6. ROČNÍKU CENA VEREJNOSTI 2014 BOLO UKONČENĚ 

 
Hlasovalo sa od  2. 10. 2014 do 28. 10. 2014. Víťazom súťaže sa stala stavba, ktorá 28.10. 2014 do 23.59  hod. získala najvyšší rating, teda s hodnotou číslo 5. Výsledné ratingy boli vyhlásené v rámci Gala večera STAVBA ROKA 2014, 20. novembra 2014 o 19:00 v bratislavskom Mestskom DPOH. Televízny záznam si môžete pozrieť 29. 11. 2014 o 20:00 na RTVS :2. Ďakujeme, že ste sa zúčastnili hlasovania. 
 
 
 Hlasuje sa známkami prostredníctvom bodového rozpätia 1 až 5 počas celého trvania internetového hlasovania verejnosti na stránke www.stavbaroka.zoznam.sk. Známkou 1 sa súťažiacej stavbe prideľuje najnižšia hodnota a známkou 5 najvyššia hodnota známok. Z respondentmi udelených hodnôt známok každej stavbe sa vypočíta výsledný rating každej tejto stavby ako pomer celkového prideleného počtu známkových bodov a počtu hlasov.
 
V ostatnom týždni hlasovania sa bude respondentom zdať, že sa rating jednotlivých stavieb výrazne nemení. Je to tým, že pri veľkom počte hlasov a pri vysokých známkových hodnoteniach sú pomerné percentuálne podiely málo rozpoznateľné, ale stále sa započítavajú.
 
Systém hodnotenia stavieb verejným hlasovaním je zabezpečený proti nekorektnému hlasovaniu (zneužitiu). Hlasovanie trvá od 01.10.2014 do 28.10.2014. Pri každej stavbe sa zobrazuje aktuálny rating. Účinok hlasovania sa neprejaví bezprostredne po zahlasovaní, ale až po elektronickom spracovaní dát. Víťazom súťaže sa stane stavba, ktorá získa do 28.10. 2014 a 23.59 hod. najvyšší rating, teda rating s hodnotou blížiacou sa k najvyššej číselnej hodnote 5.
 

 

10/2014 Administratívno-obchodné sídlo fy TRUMPF, Slovakia s. r. o
novostavba, Košice, Galgovecká 7

Autor architektonického riešenia:
Frank Barkow, B. Arch, M. Arch    
Projektant architektonickej časti:
Frank Barkow, B. Arch., M. Arch. Barkow Leibniger
Projektanti rozhodujúcej odbornej časti:
REPREX, s. r. o.
Ing. Marcel Bauček 
Hlavný zhotoviteľ:
ZIPP BRATISLAVA spol. s r. o.  
Hlavný stavbyvedúci:
Ing. Vladimír Anderko
Stavebník:
TRUMPF Slovakia, s. r. o.   
Dozorná činnosť:
REPREX, s. r. o.       
Celkové investičné náklady bez DPH:
neuvádzajú sa
Stavebné náklady bez DPH:  
2,0 mil. €
Lehota výstavby:
09/2012 – 11/2013

Skratky: PP - podzemné podlažie,  NP - nadzemné podlažie
 
Trieda energetickej hospodárnosti budovy: B 
Stavba je projektovaná podľa vysokých štandardov globálnej spoločnosti TRUMPF Group, reprezentujúcej svetovú špičku vo vývoji a výrobe laserových obrábacích strojov. Pri výbere konštrukčného a materiálového riešenia stavby nebolo možné robiť žiadne kompromisy, čo sa týka ich kvality. Navyše,  navrhnuté a zabudované materiály a stavebné konštrukcie ako, napr., obvodové plášte, výplne otvorov, podhľady, technické vybavenie stavby a pod. sú vyrobené na strojoch spoločnosti TRUMPF Group. Tento koncept ešte viac umocňuje funkciu stavby, ktorá slúži na predvádzanie prevádzkových kvalít a možností strojov TRUMPF pre opracovanie rôznych materiálov, záujemcom o nákup technológie a na školenia obsluhy, personálu firiem, ktoré si zakúpia tieto značkové zariadenia. Architektonicky je stavba jedinou hmotou s pozdĺžnou osou, orientovanou severojužným smerom, v miernom odklone (cca 20°) od Alejovej ulice. Skladá sa z dvoch prevádzkových a konštrukčných celkov – administratívnej časti a predvádzacej haly. Budova má jednoduchý tvar kvádra. Jedna časť, hmotovo väčšia, administratívna prevádzka pracovných priestorov pre vlastných zamestnancov, rozložená do dvoch NP s východno-západnou orientáciou. Druhá, menšia časť, jednopodlažná predvádzacia hala (konštrukčný aj prevádzkový jednotrakt). Stavba má v princípe dve „hlavné“ pozdĺžne fasády - západná je hlavnou „nástupnou fasádou“, východná spolu s reklamným stožiarom (s firemným logom) je plochou, ktorá komunikuje s prostredím Alejovej ulice (hlavný vonkajší mestský dopravný okruh). Opláštenie - v podstate koláž troch druhov povrchov.  Obkladovými plechovými lamelami z titánzinkového plechu, spájanými na uhlovú stojatú drážku, uloženými vertikálne, ktoré zvýrazňujú technický charakter budovy, presklenými plochami stavebných otvorov a ľahkým transparentným, ale nepriehľadným plášťom s polykarbonátových panelov. Farebné riešenie – odtiene  spoločnosti – sivá, čierna a strieborná. Stavebno-konštrukčné riešenie  Nosné zvislé konštrukcie administratívy -  monolitické železobetónové obvodové steny, steny ohraničujúce schodiskový priestor a steny výťahovej šachty. Vodorovné nosné konštrukcie - monolitický železobetón, schodiskové ramená  železobetónové, prefabrikované. Vnútorné pozdĺžne nosné jadro je murované z presných pórobetónových tvárnic. Nosná konštrukcia predvádzacej haly - železobetónový prefabrikovaný skelet. Pozdĺžne obvodové steny sú do výšky +2,700 m zo železobetónových prefabrikovaných panelov a štítová stena je po celej výške vyskladaná zo železobetónových prefabrikovaných panelov. Nad priestorom pre kompresor je železobetónový monolitický strop. Steny miestnosti pre kompresor sú vymurované z betónových murovacích tvárnic. Zo všetkých hľadísk vydarená stavba je príkladom dobrej spolupráce architekta, projektantov, hlavného zhotoviteľa a stavebníka.