HLASOVANIE RESPONDENTOV V 5. ROČNÍKU CENA VEREJNOSTI 2013 BOLO UKONČENĚ 

Hlasovalo sa od  1. 10. 2013 do 24. 10. 2013. Víťazom súťaže sa stane stavba, ktorá 24.10. 2013 do 23.59  hod. získala najvyšší rating, teda s hodnotou číslo 5. Výsledné ratingy budú vyhlásené v rámci Gala večera STAVBA ROKA 2013, 21. novembra 2013 o 18:30 v bratislavskom Mestskom DPOH. Televízny záznam si môžete pozrieť 30. novembra o 20.05 na TV 2. Ďakujeme, že ste sa zúčastnili hlasovania.

najhoršia Hlasujte: najlepšia
1 2 3 4 5
Rating: 4.72
07. Výrobný závod SEMECS
novostavba
Vráble, Hlavná 1797

Autor architektonického riešenia:Hans JansenProjektant architektonickej časti:AIA s. r. o.Projektant - statika stavby:Ing. Alojz BojdaHlavný zhotoviteľ:ViOn, a. sHlavný stavbyvedúci:Ing. Martin GálikStavebník:SEMECS, s. r. o.Dozorná činnosť:Peter BányiCelkové investičné náklady bez DPH:4,2 mil. €Stavebné náklady bez DPH:3,8 mil. €Lehota výstavby:08/2011 – 06/2012

Skratky: PP - podzemne podlazie,  NP - nadzemne podlazie

Trieda energetickej hospodárnosti: B - administratívna budova, B – hala. Plocha pozemku: 11.087 m2, zastavaná plocha: 7038 m2. Administratívna budova: 999 m2, výrobná hala: 6.039 m2, zastavaná plocha celkom: 7038 m2. Počet NP v administratívnej budove: 3. Parkovanie: 10 súkromných parkovacích miest v areáli spoločnosti, 55 na zamestnaneckom parkovisku pred budovou spoločnosti, uzatvorenom rampami.
Spoločnosť Semecs je 100-percentnou dcérskou firmou holdingu Solid Semecs, B. V., so sídlom v Holandsku. Podnik pôsobí vo vrábeľskej priemyselnej zóne od roku 1996. Spoločnosť sa orientuje na výrobu a montáž elektronických riadiacich modulov pre potreby v rôznych odvetviach priemyslu. Jeho výrobky sú určené prevažne na export. Nová moderná budova sa hrdí nadštandardným architektonickým riešením. Administratívna budova, ako aj výrobná hala spĺňajú všetky európske štandardy pre elektrotechnickú výrobu. Administratívna budova je dvojpodlažná s prístavbou k hale - monolitický železobetónový skelet s výmurovkou a opláštením. Výrobná hala je jednopodlažnou zakrytou stavbou oceľovej konštrukcie a opláštením. Sú tu aj vstavby s nižšou svetlou výškou, prípadne s využiteľným stropom nad vstavbami. Administratívna prístavba: nosné konštrukcie - monolitická sústava železobetónových stĺpov a prievlakov s montovanými stropnými panelmi Spiroll. Niektoré steny sú nosné a stužujúce zo železobetónu. Obvodové steny sú opláštenie sendvičovými panelmi, z vnútornej strany predsadená jednostranná sadrokartónová stena s izoláciou z minerálnej vlny. Podlahy sú viacvrstvové, plávajúce. Strecha je plochá s PVC fóliou a štrkovým zásypom. Všetky obvodové steny - administratívna prístavba a výrobná hala - sú opláštené sendvičovými panelmi s výplňou minerálnej vlny. Stropy nad 1. NP a 2. NP sú prefabrikované železobetónové predpäté panely Spiroll. Vnútorné schody vo vstupnej hale sú oceľové, spolu s podestami a medzipodestami. Únikové jednoramenné schodiská v železobetónových jadrách sú monolitické železobetónové, obložené gresovou/keramickou dlažbou. Vonkajšie okná a dvere  administratívnej budovy sú hliníkové, zasklené izolačným dvojsklom. Plochá tepelne izolovaná strecha na 2. NP administratívnej budovy je zakrytá PVC fóliovou krytinou s ochranným zásypom štrku. Výťah v administratívnej prístavbe je bez miestnosti strojovne a výťahová kabína nerezová z dvoch strán presklená.
Výrobná hala je halovou oceľovou konštrukciou pozostávajúcou z  3 častí:  - 1 x hala výroby s rozponom 55 m so stredovou podporou, - 1 x hala skladu s rozponom 15 m, -  prístrešky vedľa veľkej haly.